SUOMI 100 VUOTTA -JUHLAVUODEN PÄÄKONSERTTI

Poksi

Raahen Laulutovereille myönnetyn Suomi 100 -logon käyttöoikeuden myötä kuoro järjesti Sulle kauneimmat lauluni laadin -konsertin, jossa esitettiin pelkästään suomalaisia viihdesävelmiä. Mukana oli yhteensä 20 säveltäjän ja 11 sanoittajan tuotantoa. Konsertin säveltäjänimiä olivat mm. George de Godzinsky, Toivo Kärki, Veikko Lavi, Rauno Lehtinen, Juice Leskinen ja Kerkko Koskinen. Sanoittajista mainittakoon Kerttu Mustonen, Reino Helismaa, Juha Vainio ja Vexi Salmi.

Itsenäisyyden juhlavuoden teema ”Yhdessä” huomioitiin käyttämällä säestäjänä 7-jäsenistä, kahdella puhaltajalla ja kitaristilla vahvistettua Laulu- ja soitinyhtye Raahea. Yleisökin pääsi ääneen yhteislauluissa, joita laulettiin ennen väliaikaa ja konsertin päätteeksi. Kuoron solisteina lauloivat Tuula Maarala ja Risto Rautio.

Kuoronjohtaja Pauli Ylitalo kertoi jokaisen konsertissa esitetyn laulun tekijöistä. Kerrontaa tuki Dave Bradburnin toteuttama Multimedia-esitys, jossa yleisölle esitettiin säveltäjä- ja sanoittajakuvien ohella myös se, mitä kunkin laulun säveltämisen aikaan tapahtui maailmalla, Suomessa ja Raahessa.

Konsertti sai erittäin lämpimän vastaanoton ja monet toivoivat sen uusintaa. Aluelehti Raahelaisen tekstari-palstalla ollut kirjoitus kertoo parhaiten sen, miten kuulija koki konserttimme.

TEKSTARIT -Raahelainen 2.12.2017:
Kyllä oli mahtava Sulle kauneimmat lauluni laadin -konsertti lauantaina 25.11. Kotimainen musiikki jää nykyään unohduksiin, niin tämmöiset konsertit ovat tosi hyviä. Pauli Ylitalo on paras juontaja, seka kaikki esiintyjät tosi hyviä. Suuret kiitokset kaikille järjestäjille, esiintyjille, sekä Pauli Ylitalolle.
T: konsertteissa paljon käyvä.